Prośba o wycenę auta,eurotax lub inne

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez fan
    Zamieszczone przez lukasz3112
    Zamieszczone przez fan
    Zamieszczone przez fan
    chciałem mieć auto ubezpieczone NORMALNIE A NIE JAK NAJTANIEJ a tu takie szopki! :evil:
    Jeśli zgadzasz się na wypłatę odszkodowania według cen Eurotax (czy innego tam "(...)") to nie ma się co obrażać na Ubezpieczyciela, tylko na autora opracowania Eurotax lub równoważnego.
    Zawsze możesz ubezpieczyć się przecież u innego ubezpieczyciela.
    Zgadzam się z wyceną z Eurotax,ale u mnie wzięli wycenę innego auta,zamiast OIIFL wzięli TOURa a do tego silnik 1,4 a nie 1,4TSI do tego nie uwzględnili wyposażenia,no i mam teraz zaniżoną wartość auta o jakieś 10tys zł :evil: a nie na tym mi zależało.Dlatego szukam kogoś kto normalnie wyceni auto.
    ale to podczas wyceny nie mogłeś zwrócić uwagi na to, że jest wybrany zły model? Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi... ok agent mógł się pomylić ale skoro wiesz, że to zrobił to powinieneś poinformować i po problemie. podpisywałeś umowę, którą CI agent wydrukował i nie sprawdziłeś?
    kurde ludzie robicie żale o wszystko co tylko można.
    Otóż to.
    Przecież w polisie masz wyraźnie napisane jakie auto ubezpieczasz (marka, model, silnik, wyposażenie, rok, VIN, itp.). Nie zwróciłeś uwagi na błędy w polisie? Nie zwracałeś się z prośbą o rekalkulację składki z powodu błędów?
    No i piszesz że Ci wycenili dychę na mało - to znaczy na jaką wartość? Bo AXA wycenia ten samochód na ~31kzł - Twoje TU dało niższą wartość?
    Wycena na 25tys brutto.Wszystko sie odbyło telefonicznie bo to przedłużenie umowy,a jak doszly papiery to juz bylo po dacie zawarcia umowy.Teraz niby ma byc aneks o podwyzszeniu wartosci auta.
    a kto tak wycenił?
    Agent
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9942
      • Ford

Zamieszczone przez fan
      Zamieszczone przez fan
      Zamieszczone przez fan
      Zamieszczone przez fan
      chciałem mieć auto ubezpieczone NORMALNIE A NIE JAK NAJTANIEJ a tu takie szopki! :evil:
      Jeśli zgadzasz się na wypłatę odszkodowania według cen Eurotax (czy innego tam "(...)") to nie ma się co obrażać na Ubezpieczyciela, tylko na autora opracowania Eurotax lub równoważnego.
      Zawsze możesz ubezpieczyć się przecież u innego ubezpieczyciela.
      Zgadzam się z wyceną z Eurotax,ale u mnie wzięli wycenę innego auta,zamiast OIIFL wzięli TOURa a do tego silnik 1,4 a nie 1,4TSI do tego nie uwzględnili wyposażenia,no i mam teraz zaniżoną wartość auta o jakieś 10tys zł :evil: a nie na tym mi zależało.Dlatego szukam kogoś kto normalnie wyceni auto.
      ale to podczas wyceny nie mogłeś zwrócić uwagi na to, że jest wybrany zły model? Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi... ok agent mógł się pomylić ale skoro wiesz, że to zrobił to powinieneś poinformować i po problemie. podpisywałeś umowę, którą CI agent wydrukował i nie sprawdziłeś?
      kurde ludzie robicie żale o wszystko co tylko można.
      Otóż to.
      Przecież w polisie masz wyraźnie napisane jakie auto ubezpieczasz (marka, model, silnik, wyposażenie, rok, VIN, itp.). Nie zwróciłeś uwagi na błędy w polisie? Nie zwracałeś się z prośbą o rekalkulację składki z powodu błędów?
      No i piszesz że Ci wycenili dychę na mało - to znaczy na jaką wartość? Bo AXA wycenia ten samochód na ~31kzł - Twoje TU dało niższą wartość?
      Wycena na 25tys brutto.Wszystko sie odbyło telefonicznie bo to przedłużenie umowy,a jak doszly papiery to juz bylo po dacie zawarcia umowy.Teraz niby ma byc aneks o podwyzszeniu wartosci auta.
      a kto tak wycenił?
      Agent
      Oj, nie chcesz chyba napisać...
      Agent jakiego TU?
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• micho_m
        Rider
        • 2011
        • 528
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wstydzi sie napisac gdzie ma AC
        Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
        www.nawmar.pl

Komentarz

• lukasz3112
          RS
          • 2008
          • 3607

poza tym przecież przy przedłużaniu umowy nikt nie zmienia modelu auta, który został wybrany za pierwszym razem. Więc o czym my mówimy. Drugą rzeczą jest to, że zawsze jest wysyłana na maila propozycja przedłużenia umowy więc moim zdaniem kolega nie dopatrzył a teraz zrzuca winę na kogoś innego.
          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

poza tym przecież przy przedłużaniu umowy nikt nie zmienia modelu auta, który został wybrany za pierwszym razem. Więc o czym my mówimy. Drugą rzeczą jest to, że zawsze jest wysyłana na maila propozycja przedłużenia umowy więc moim zdaniem kolega nie dopatrzył a teraz zrzuca winę na kogoś innego.
            Dostałem maila z wyceną w ostatni dzień trwania starej umowy ,nikt nie zmieniał żadnego modelu auta,po prostu nie było takiego modelu w zestawieniu skąd biorą wyceny i zrobili na podstawie innego modelu.Nie o to w tym chodzi,prosiłem o wycenę auta tak jak jest w temacie,jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie wypisuj swoich opinii i nie prowadź dziwnych wywodów,skoro nie są związane z tematem.Jeszcze raz powtarzam,że TEMAT DOTYCZY WYCENY WARTOŚCI AUTA,a nie tego co jest zapisane w polisie na 124 stronie.
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

Pracuję...